Объявления

Тиждень Рівності та Гордості ЛГБТ відбудеться на півдні країни

ПОБАЧ СВІТ У ВСЬОМУ ЙОГО РІЗНОМАНІТТІ!

 

Щорічна прайд-подія «Дні рівності та гордості» спільноти ЛГБТ відбудеться з 6 по 10 вересня 2017 року у Миколаєві, Херсоні та Одесі.

Мета заходу, який вже дев’ять років поспіль організує Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» — сприяти діалогу різноманітних спільнот в регіонах України. За допомогою культурно-освітніх заходів ця невладна організація руйнує стереотипи та соціальні бар’єри, які заважають ЛГБТ-людям відчувати себе частиною суспільства.

     Серед заходів «Днів рівності та гордості», запланованих цього року – семінари для лікарів та шкільних психологів, волонтерський форум, майстер-класи для спільноти, психологічна майстерня, вечір ЛГБТ-культури, ярмарок художніх виробів і ще багато іншого. Відбудеться урочиста зустріч батьків та родичів ЛГБТ-людей.

     Лікарям Херсонщини та Одещини будуть вручені нагороди «Професійне серце» за багаторічну роботу зі спільнотою ЛГБТ. У Миколаєві місцеві активісти запланували публічну акцію – покладання квітів до пам’ятнику Небесної сотні.

     Центральним заходом «Днів рівності та гордості» стане робота медіа-платформи «За права людиниOpen Space», що відбудеться в Одесі.

     «Для Асоціації ЛГБТ «ЛІГА» завжди була пріоритетом взаємна інтеграція спільноти й суспільства. Ми ніколи не відокремлювалися від країни, від соціуму, ми завжди наполягали: ЛГБТ є частиною українського суспільства. Сьогодні ми відзначаємо ті результати, що принесла нам така позиція, а саме широке коло підтримки серед спеціалістів різноманітного профілю, батьків та родичів ЛГБТ, партнерських організацій та навіть владних структур» —  заявляє голова організації Олег Альохін.

     Нагадаємо, що «Дні рівності та гордості», які було започатковано у 2008 році, є першою в Україні прайд-подією, яка надихнула розвиток прайд-руху в країні. Сьогодні в Україні на регулярній основі відбуваються також весінній КиївПрайд та літній ОдесаПрайд. Таким чином, осінні «Дні рівності та гордості» завершують сезон прайдів у країні.

 

Для отримання додаткової інформації, будь-ласка, звертайтесь до Оргкомітету «Днів рівності та гордості»  за телефоном +380 50 318-12-90 або електронною поштою liga.lgbt@gmail.com.

 

Поделиться: