Объявления

З гордістю анонсуємо нове дослідження

З гордістю анонсуємо нове дослідження «Українське суспільство та ЛҐБТ напередодні великої війни: Національне дослідження ставлення населення України до лесбійок, ґеїв, бісексуальних і трансґендерних людей» format *.pdf, Київ, Маріуполь, Таллінн: Простір-М, 2022. — 154 с. ISBN 978-617-8055-37-0.

Питання, пов’язані з ЛҐБТ-тематикою, часто викликають відторгнення та ігноруються в публічному дискурсі через поширені міти та стереотипи. Тому заходи, спрямовані на подолання стереотипізації, сприятимуть ефективності публічного обговорення ставлення до ЛҐБТ-спільноти в Україні.

Нинішнє дослідження відбувалось в складних умовах: власне сам період збору даних припав на часи, коли вся світова спільнота почала говорити про можливість широкомаштабного воєнного вторгнення Росії в Україну, яке сталось одразу після завершення польового етапу (24.02.2022 р.). Ми зібрали та проаналізували досить багато даних, якими хотіли б поділитися з вами. Публікація містить результати опитування дорослого населення (18+) України (за винятком окупованих територій Донецької і Луганської обл., а також АР Крим). Результати подано у зіставленні з даними аналогічних досліджень, проведених у 2013 і 2016 рр. та сформульовано низку рекомендацій.

В рамках реалізації проекту «Зниження рівня стигми та дискримінації ЛҐБТ серед представників місцевої влади» ми змогли обʼєднати зусілля ГО «Асоціація ЛҐБТ «ЛІГА» спільно з ДП «Центр соціальних експертиз ім. Ю. Саєнка» та ГО «Міжреґіональний центр ЛҐБТ-досліджень Донбас-СоцПроект». Створення цієї книги частково або повністю фінансувалось в рамках Фонду Прав Людини / Програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів. Зміст та думки, викладені в цій книзі, є відповідальністю авторів та не обов’язково відповідають позиції Посольства.

Запрошуємо всіх бажаючих дізнатися більше про наше дослідження та зробити свої висновки. Відкритість та доступність — наші головні пріоритети, і ми раді ділитися науковими дослідженнями з усіма нашими партнерами.

 

Долучайтеся та дізнавайтесь більше!

Поделиться: