Новости

Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу.

21 травня 2017 р., Відокремленим підрозділом ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» разом з іншими громадськими організаціями міста Одеса, що працюють у вирішенні проблеми епідемії ВІЛ/СНІД, за підтримкою Одеської міської ради було проведено акцію, присвячену до Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, що проводиться кожен рік у  третю неділю травня.

На Грецький площі пройшов концерт, на якому виступали різноманітні творчі колективи та активісти громадських організацій. У рамках акції проводився  «Ярмарок Організацій», на якому було представлено більшість організацій міста Одеса, і кожен бажаючий міг підійти до представників організацій та поспілкуватися з ними, дізнатися про діяльність та послуги, що надає організація. У рамках акції, «Одеська міська координаційна рада з питань попередження ВІЛ/СНІДу, наркоманії та туберкульозу» нагородила самих активних соціальних працівників різних громадських організацій міста за активну діяльність у сфері протидії ВІЛ/СНІДу в місті Одеса.

Було задіяно дві мобільні амбулаторії, що проводили тестування на ВІЛ за допомогою швидких тестів прямо на Грецькій площі. Усім бажаючим роздавались презервативи та лубриканти. Наприкінці акції було запаллено лампади, що розташовані навколо великої червоної стрічки,  та   винесено квіти, на яких написані імена людей та вік, у якому помер хворий на СНІД, усі ці імена справжні і вони були зачитані ведучою вечора вголос для їх вшанування. 

Уперше в Одесі ЛГБТ організація офіційно прийняла участь у загальноміському заході. Логотип Асоціації «ЛІГА» було розташовано на загальному банері акції, як одного із організаторів акції. Представники підрозділу активно приймали участь у заході. У рамках «Ярмарки Організацій» вони надавали людям, що прийшли на акцію, інформацію про організацію, роздавали інформаційні матеріали не відчуваючи ніякої агресії або негативного ставлення.

Нагадуємо, що 5 січня 2017 року, мером Одеси, Трухановим Генадієм Леонідовичем було підписано розпорядження про оновлений склад «Одеської міської координаційної ради з питань попередження ВІЛ/СНІДу, наркоманії та туберкульозу», у якому Відокремлений підрозділ ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» в місті Одеса був зазначений як офіційний член координаційної ради, і це вперше, коли представники відкритої ЛГБТ-організації увійшли до структурних органів місцевої влади Одеси та мають право голосу й можуть доносити побажання та потреби ЛГБТ- спільноти до чиновників та можновладців міста.

Поделиться: