Новости

Пам’ятник «ЄДИНА Європа» у Миколаєві реконструйовано!

Миколаїв, 10 вересня 2016 року, о 9:30 було заплановано міні-брифінг щодо ініціативи реконструкції пам’ятника «Єдина Європа». ЛГБТ-активісти хотіли відновити пам’ятник, а саме вінок, який було вкрадено невідомими, та зібрали гроші з цією метою.

Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» запросила міську раду до співпраці, але влада не захотіла співпрацювати відкрито: пам’ятник було швидко й тихо реконструйовано, «Єдина Європа» отримала вінок, який, на жаль, дуже відрізняється від оригіналу. На справжньому вінку було 12 зірочок, зараз ми бачимо тільки 10. Раніше «Єдина Європа» тримала вінок у руці, зараз же він просто стирчить з долоні.

Ми здивовані тим, що влада продовжує вперто ігнорувати громадські ініціативи спільноти ЛГБТ. Кілька років тому в цьому ж сквері ми хотіли відновити клумбу та засадити її квітами. Нам відмовили у дозволі на це, клумбу було швидко замуровано тротуарною плиткою. Пізніше ми виступили з пропозицією посадити дерева у цьому ж сквері. Нам заборонили й це, а цього року ми побачили, що дерева вже висаджені.

Прекрасно, що влада продовжує наші започаткування та підтримує наші ідеї, але виникає питання чому б не вести цей діалог відкрито. На сьогоднішній брифінг не прийшли представники місцевої влади, проте було багато поліції. Складається враження, що місто нас боїться, але ми є такими ж самими громадянами міста Миколаїв, як і інші соціальні групи, і ми хочемо робити добрі справи для свого рідного краю. Шкода, що місцева влада сьогодні не завітала до нас, бо в нас є ще одне питання: кому належить «Єдина Європа»? За нашими відомостями, пам’ятник і досі має статус садової скульптури та знаходиться на балансі ЖЕКу. Виникає питання коли ж скульптура буде переведена на баланс міста. Сьогодні ми ініціюємо збір підписів за електронною петицією щодо переведення пам’ятника «Єдина Європа» у власність міста Миколаєва і знову запрошуємо місцеву владу до діалогу з цього приводу.

З повагою,
Оргкомітет Прайд-майдану 2016
Асоціація ЛГБТ «ЛІГА»

Поделиться: