Новости

«ЛІГА» нагороджує найкращих херсонських журналістів

В рамках Культурно-політочного ЛГБТ Прайд-Майдану, представники трьох засобів масової інформації м. Херсон стали переможцями журналістського конкурсу «До Дня без дискримінацiі», що був проведений відокремленим підрозділом ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» у співробітництві із прес-клубом «Новий день».

До участі у конкурсі запрошувалися усі друковані, інтернет та відео матеріали, що були створені протягом останніх дванадцяти місяців. Активістки та активісти херсонського ЛГБТ-руху продивилися біля ста статей і телесюжетів, присвячених тематиці толерантності та недискримінації, та шляхом голосування визначили переможиць та переможців.
Сьогодні ми нагороджуємо кращих, тих, хто об’єктивно та неупереджено висвітлюють становище з недискримінацією в регіоні.

  • Перше місце у конкурсі отримала Анастасія Юрченко з ТРК «Херсон+» за відеосюжет «День мовчання», присвячений всесвітній акції з проблем замовчування дискримінації.
  • Диплом за друге місце отримав Максим Бурич з інтернет-видання «Громада Херсон» за детальну статтю про проведення Дня мовчання у місті Херсон.
  • Третє місце віддане керівниці прес-клубу «Новий день» Олені Нечипуренко за ініцювання журналістських ініціатив з висвітлювання проблем дискримінації ЛГБТ в регіоні.

Урочисте вручення дипломів проводять колектив відокремленого підрозділу ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» та співголова ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» Олена Семенова.

Захід відбувся у рамках Культурного ЛГБТ- прайд- майдану, який з 6 по 11 вересня проходить у Миколаєві, Одесі, Херсоні та Києві під гаслом «#ВІЛЬНЕ_СУСПІЛЬСТВО — ВІЛЬНІ ВІД СТРАХУ, НЕНАВИСТІ, ЗАБОБОНІВ».

Поделиться: