Новости

Звіт «Ситуаційний аналіз становища ЛГБТ в Україні»

2 грудня 2016 року у приміщення Посольства Королівства Нідерландів ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» презентувала звіт із Ситуацйного аналізу становища ЛГБТ в Україні.

Як вказано у самому звіті, «ситуаційний аналіз становища ЛГБТ в Україні у такому обсязі виконується вперше. Пропонований ситуаційний аналіз стосується основних тенденцій, пов’язаних із ЛГБТ, які спостерігаються в Україні останніми роками, особливо з часу революційних подій, які сталися наприкінці 2013 – на початку 2014 року. Аналіз супроводжується посиланнями на нормативно-правові акти, ілюструється прикладами конкретних ситуацій, статистичними даними … . До колективу співавторів залучена низка національних експертів і експерток із питань ЧСЧ/ЛГБТ. Ситуаційний аналіз зосереджений довкола проблематики прав і свобод людини для ЛГБТ, а також охоплює проблематику деяких груп, асоційованих із ЛГБТ, – чоловіків, які мають секс із чоловіками, меншою мірою – жінок, які мають секс із жінками, а крім того, людей, які живуть з ВІЛ».

Підготовка аналізу скоординована Центром соціальних експертиз Інституту соціології Національної академії наук України на замовлення ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» спільно із СОС Нідерланди в рамках другої фази програми «Заповнення прогалин: здоров’я та права уразливих груп населення» (2016–2020), що фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів.

На презентації були присутні правозахисники та працівники української влади й посольств різних держав, представлених у країні, а також представники Посольства Нідерландів та Асоціації «ЛІГА».

Якщо Ви бажаєте ознайомитися зі звітом української чи англійською мовою, Ви можете перейти за цим посиланням та направити запит на отримання звіту в електронному вигляді.

Поделиться: