Без рубрики

ЗАЯВА ГО «АСОЦІАЦІЯ ЛГБТ «ЛІГА»

ЩОДО ПОДІЙ НАВКОЛО ФОРУМУ ВИДАВЦІВ У МІСТІ ЛЬВІВ, ЯК ЧЕРГОВИЙ ВИПАДОК ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ.

Миколаїв

12 вересня 2017 р.

Львівській Форум Видавців скасував презентацію дитячої книги письменниці Лариси Денисенко «Майя та її мами» через погрози ультраправих організацій та відсутність гарантій безпеки для учасників форуму, у тому числі і дітей. Після блокування на півдні України вшанування героїв майдану у Миколаєві, прихильники соціал-національної ідеології намагаються «розвивати успіх», продовжуючи порушувати права людини на заході країни, блокуючи частину подій Форуму Видавців.

«Ознакою права, як ідеї, є СВОБОДА. Коли радикали та представники культу, обмежують суспільству доступ до інформації, вимагаючи привілеїв, ми втрачаємо свої права. Зараз влада знову не бачить потенційних загроз та небезпеки у подіях, що відбуваються у Львові навколо Форуму Видавців. Напевно, комусь дуже потрібно відтворити події, які відбувались у Львові 2016 року, коли на представників ЛГБТ-спільноти було організовано полювання. Закликаємо владу країни  та силові структури припинити заплющувати очі на дискримінацію, що відбувається  не лише по відношенню до представників спільноти ЛГБТ, а інших співвітчизників, які відкрито демонструють толерантне ставлення до меншин», — сказав голова ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА» Олег Альохін.

Нагадуємо, що 8 вересня 2017 року у місті Миколаїв ЛГБТ-активістам та правозахисникам не вдалося вшанувати пам’ять загиблих у революції Гідності. Ця акція мала відбутись у рамках щорічного прайду «Дні рівності та гордості», але «СВОБОДА» та їх молодіжне крило «СОКІЛ» заблокували  доступ до пам’ятника Небесної сотні.

 

Прес-служба ГО «Асоціація ЛГБТ «ЛІГА»

Поделиться: